[SWEDISH] Better Shelter – Utmaningar i katastrofområden

Föreläsning med John Tzanos, Better Shelter Kl 17 onsdag 7 oktober 2015

Falkenbergs museum – designmuseum

Hör om den aktuella situationen i Grekland där nya flyktingläger byggs. Vad är det som händer? Hur förbereds ett flyktingläger? Vilken skillnad har bostäderna Better Shelter gjort? Föreläsningen ingår i Falkenbergs museums programverksamhet Udda onsdagar.

Idag finns det cirka 60 miljoner flyktingar i världen vilket påverkar även Europa. Just nu byggs nya flyktingläger i Grekland och John Tzanos är nyss hemkommen därifrån. Han ansvarar för byggnation av bostäder i fält för Better Shelter. I sin föreläsning berättar han om sitt arbete för Better Shelter. Men också sina erfarenheter av att i åtta år arbetat med humanitärt arbete och katastrofhjälp. Tidigare har John Tzanos bl a arbetat för Läkare utan gränser och varit verksam i bl a Niger, Sydsudan, Somalia och Syrien.

Better Shelter är en ny nödbostad designad med och för flyktingar. Ett resultat av många års forskning och utveckling av ingenjörer och designers i samarbete med bl a IKEA Foundation och UNHCR. Utställning om Better Shelter visas på Falkenbergs museum t o m 29 november 2015. Där erbjuds möjligheten att själv kliva in i och uppleva bostaden.

Var med och bygg ett Better Shelter på Varbergs fästnings borggård. Aktiviteten sker 10 okt, från kl 12, i samarbete med Hallands kulturhistoriska museum och ingår i programmet för Varberg Calling for Peace.

För mer info kontakta: Helena Hertov, designcurator, Falkenbergs museum – designmuseum, 0346-88 50 69, Helena.Nilsson-Hertov@falkenberg.se

Falkenbergs museum är ett kommunalt museum med inriktning design, på uppdrag från Falkenbergs kommun och Region Halland.

01 Oct, 2015 Published by