SWEDEN: See you at Bokmässan!

Av världens 7,1 miljoner flyktingar i skolåldern saknar i dag 3,7 miljoner – mer än hälften – möjlighet att gå i skolan.

Skolgång påverkar dramatiskt barnens möjligheter i livet – utbildning minskar risken att leva i fattigdom, rekryteras som barnsoldat eller utsättas för våld och övergrepp. Att gå i skolan varje dag hjälper dessutom barn på flykt att få struktur och bygga självförtroende och skapa mening i en kaotisk tillvaro.

I utdragna konflikter riskerar hela generationer att gå miste om viktig utbildning, eftersom det helt enkelt inte finns skola i flyktinglägret där de bor.

På Bokmässan i Göteborg den 26 till 29 september hittar ni oss och Sverige för UNHCRGlobala torget. Här kan du titta in i ett Better Shelter och se hur tusentals flyktingar bor idag, samt träffa Sverige för UNHCRs värvare och lära dig mer om hur FN:s flyktingorgan, UNHCR, jobbar för att ge barn på flykt en bättre framtid.

Foto: en pojke läser i ljuset av en soldriven lampa i Kigoma-lägret i Tanzania. Han och hans familj flydde våldet i Burundi 2016. © UNHCR/ Clemence Eliah